Spring naar inhoud

Konijnenverzekering

Heb jij thuis konijnen of heb jij vroeger konijnen gehad? Het zijn hele lieve, sociale dieren die heel levendig zijn. Toch kan een konijn ook ziek worden. Hierbij gaat een konijn vaak stil in een hoekje zitten en heeft nergens zin in, ook niet in eten en drinken. Dit is vaak levensbedreigend voor het konijn door hun complexe maag-darmkanaal. Eet een konijn 24 uur niet? Dan kan het al snel einde verhaal zijn. De darmen liggen stil en er zal gas ophopen in de maag en darmen. Dit is zeer snel levensbedreigend! Wie een konijn in huis heeft gehaald moet er in voor- en tegenspoed voor zorgen, dus op naar de dierenarts. En dan blijkt dat jouw konijn, die je waarschijnlijk voor ongeveer 10 euro gekocht hebt, zomaar ineens honderden euro's bij de dierenarts kan kosten. Wil je deze grote bedragen kunnen opvangen, dan moet je een flinke spaarpot hebben. Heb je dit niet? Kijk dan eens naar een konijnenverzekering om de dierenartskosten op te kunnen vangen.

Verzeker je voor de dierenartskosten

Een konijnenverzekering is niet duur. Er zijn verschillende aanbieders van deze verzekeringen. Denk aan Petplan, Proteq, OHRA en zelfs de Hema heeft een konijnen/dierenverzekering. De kosten en de dekking verschilt per verzekeraar, dus het is absoluut de moeite waard om konijnenverzekeringen te vergelijken. Waar moet je op letten?

Eigen risico
Net als bij onze eigen zorgverzekering is er ook bij de dierenverzekering sprake van een eigen risico. Dit verschilt per verzekeraar en kan een paar euro zijn, maar ook tientallen euro's.

Dekkingsgraad

De dekkingsgraad is meestal geen 100%. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per behandeling. Zo kun je voor een operatie bijvoorbeeld een vergoeding van 80% krijgen, waarbij je nog 20% zelf moet betalen.

Lees de kleine lettertjes

Er komt vaak meer kijken bij een consult en een operatie van een konijn of een ander dier. Hoe zit het bijvoorbeeld met de dekking van röntgenfoto's? CT- of MRI scans? De dekking van ziektekosten in het buitenland? Fysiotherapie? Er kunnen grote verschillen tussen konijnen of andere dierenverzekeringen zitten. Vergelijk de verschillende aanbieders van konijnenverzekeringen om tot een goede keuze te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *