Spring naar inhoud

Over de stichting

Stichting Caviaopvang Hillegom

De Stichting Caviaopvang Hillegom was opgericht in 2005 door José in Hillegom. In de omgeving zochten veel mensen een locatie om cavia's af te staan, omdat ze er niet meer voor konden zorgen of wilden zorgen. Het gevolg was dat veel cavia's via Marktplaats verkocht werden of simpelweg in de natuur werden vrijgelaten. Cavia's kunnen in Nederland absoluut niet in het wild overleven, dus een caviaopvang was hard nodig!

Van cavia's naar konijnen

Vanuit het hele land werden cavia's naar de caviaopvang in Hillegom gebracht en groeide de Stichting Caviaopvang Hillegom uit tot één van de grootste opvangcentra voor knaagdieren. Helemaal toen in 2010 ervoor gekozen werd om ook konijnen op te vangen. Een grote groep vrijwilligers is sindsdien bezig om de dieren op te vangen, te verzorgen en waar mogelijk te herplaatsen. Eind 2015 heeft José de Stichting Caviaopvang overgedragen aan Yvonne, die al jaren bij de stichting als vrijwilliger aan het werk was. Ook de locatie is verplaatst. Hier was geen ruimte meer voor een binnenverblijf voor de cavia's. Hierdoor zijn deze allemaal herplaatst en is er nu alleen nog maar ruimte voor het opvangen van konijnen. De stichting gaat nu dan ook door het leven als Stichting Konijnenopvang Hillegom. Sinds 2005 heeft Stichting Konijnen- en Caviaopvang Hillegom 5601 knaagdieren opgevangen en herplaatst.

Welke caviaopvang kun je nu gebruik van maken?

Nu Stichting Caviaopvang Hillegom niet meer bestaat zul je op zoek moeten gaan naar een andere caviaopvang. Waar kun je nu terecht? Dit hangt natuurlijk af van de regio waar je woont. Verspreid over het land zijn diverse knaagdieropvangen te vinden. Kijk eens bij Stichting Cavia waar je terecht kunt voor een opvangcentra of vakantieopvang locaties voor cavia's. Voor konijnen kun je nog wel altijd terecht bij de opvang in Hillegom. Wil je zelf een konijn opvangen van de stichting? Kijk dan eens bij Konijnenopvang Hillegom voor een leuke herplaatser.

 

Logo met dank aan Roundicons href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0">CC BY 3.0.