Spring naar inhoud

Vakantieopvang voor de cavia

De cavia is één van de populairste huisdieren van Nederland. Deze Zuid-Amerikaanse knaagdieren zijn makkelijk te huisvesten, zijn lief voor kinderen en vereisen veel minder tijd dan een hond. Een ruime kooi, een goede bodembedekking, hooi, drinkwater en voer is in principe alles wat je nodig hebt. Een cavia is een sociaal dier, dus let er wel op dat je altijd een koppeltje neemt. Twee mannetjes of twee vrouwtjes samen gaat niet altijd goed. De dieren kunnen dan ruzie krijgen, waardoor je ze uit elkaar moet halen. De grootste kans op succes is om een mannetje en een vrouwtje te nemen. Let er wel op dat ze geen kinderen meer kunnen maken, dus een bezoekje aan de dierenarts voor castratie is aan te raden. Anders heb je al snel veel meer dan 2 cavia's!

Op vakantie, en nu?

Alhoewel een cavia een makkelijk dier is om te houden, zul je deze wel elke dag moeten voeren. Een dagje weg is meestal geen probleem, maar wat als je op vakantie gaat? Je kunt aan de buren vragen of ze jouw cavia's willen verzorgen, maar dit is niet altijd een optie. Je kunt de cavia's bij familie of vrienden onderbrengen, maar ook dat is niet altijd mogelijk. Wat nu?

Gerust op vakantie met de vakantieopvang voor de cavia

Net als voor honden of katten is er ook vakantieopvang voor de cavia. Jij kunt gaan reizen, terwijl de caviaopvang met de grootst mogelijke zorg voor jouw cavia's zullen zorgen. Vakantieopvang voor de cavia is hiermee een uitkomst voor heel veel mensen. Ze worden verzorgd, krijgen dagelijks vers water, voer en hooi en worden gelijk in de gaten gehouden bij eventuele gezondheidsproblemen. Op veel plekken in Nederland is er vakantieopvang voor jouw knaagdieren te vinden.. Zij zorgen voor jouw huisdieren, zodat jij kan genieten van je welverdiende vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *